Nieuwste update Google Analytics biedt veel maatwerk rapportage mogelijkheden

  1. Google Analytics maatwerk rapportage

Google Analytics maatwerk rapportageDe nieuwe interface van Google Analytics is een stuk verbeterd. Echter, als je niet de tijd hebt om je erin te verdiepen, dan haal je er zeker niet alles uit dat erin zit. En dat is jammer. Om die reden zal ik de komende tijd wat meer aandacht besteden aan Google Analytics, en dan niet alleen via uitleg, maar ook scripts die je gratis kunt downloaden en importeren in je eigen rapporten.

Het onderstaand artikel van Jill Whalen, beschrijft het gebruik van een op maat ingericht dashboard. Google Analytics biedt de mogelijkheid tot het naar eigen smaak inrichten van een dashboard met je eigen widgets. Zo heb je in een oogopslag direct alle informatie die je nodig hebt. Vreselijk handig en tijdsbesparend. Je hoeft dan niet meer continu allerlei linkjes te klikken om die basis informatie op te vragen. Bovendien, kun je die rapportage ook snel even exporteren naar bijvoorbeeld PDF. Het lijvige artikel van Jill Whalen bevat ook een download link naar de besproken dashboard die je zo in je eigen Google Analytics account kunt importeren en aanpassen.


Custom dashboard voor Google Analytics [download]

Storified by Ric van Westhreenen· Wed, Mar 13 2013 14:59:55

Content Marketing Metrics Fun With Google AnalyticsBy Jill Whalen The phrase "content marketing" seems to be the latest buzzword in online marketing circles. Every SEO consultant and agenc…

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading Disqus Comments ...