Meet de kwaliteit van een inkomende link

Elke zoekmachine marketeer weet hoe belangrijk inkomende links zijn voor een goede positie in marktleider Google. Echter hoe weet je nu of een inkomende link wel zo gewenst is? Zo kun je bijvoorbeeld kijken of een site die naar je wil verwijzen niet gebanned is in Google. Een zoekactie met bijvoorbeeld site:www.domein.com moet een resultaat geven. Zo niet, dan is het niet aan te raden een link op die site te krijgen.

Een andere manier om te meten of een link wel kwalitatief genoeg is, is om na te gaan wat de PageRank van de site is. Is deze relatief laag (bv. lager dan 2) dan is het ook niet echt zinnig om hier een link van de te krijgen.

Daarnaast zijn er een aantal handige tools ontwikkeld waarmee je gemakkelijk de kwaliteit van een link kunt beoordelen. Hieronder zet ik er een aantal uiteen.

  • backlinks master: een gratis tool van Cleverstat. Hiermee kun je van elke site beoordelen hoeveel backlinks een site heeft in MSN, Google en Yahoo!
  • PageRank Overlay: een handige Firefox extensie waarmee je in 1 oogopslag de PageRank ziet van alle links op een webpagina
  • Inbound Link Quality: Last but not least. Bob Mutch heeft een aardig tooltje ontwikkelt waarmee je de link kwaliteit kunt meten. Deze tool is ook een Firefox extensie. Je hebt dus de Firefox browser nodig om deze tool te kunnen gebruiken.
Posted in:
Loading Facebook Comments ...

2 Comments

  1. “Inbound Link Quality” tool zou mooi zijn als de link werkt. Met laatste versie Firefox verschijnt een totaal leeg scherm inclusief url balk.
    Bedankt voor de overige tools.
    Je weblog is trouwens klasse!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading Disqus Comments ...