ez2News: nieuwe nieuws website met weinig potentie

ez2News: nieuwe nieuws websiteez2News is de nieuwe nieuws zoekmachine dat gebruik maakt van zo’n 12,5 duizend bronnen. De site ziet er nog enigzins ‘simpel’ uit. Zo zijn de logootjes van Google niet echt professioneel omgezet, en oogt de bladspiegel een beetje rommelig. Veel nieuws komt van grote bronnen als PR Newswire, Yahoo! News en Google News.

Na een zoekopdracht wordt een kort stukje tekst weergegeven met een doorklikmogelijkheid naar de bron. Het is niet geheel duidelijk wie nu deze lengte bepaald. Hierdoor ontstaat het rommelige beeld.

De site is meertalig. Zo zijn er 16 nationale sites waaronder Duitsland, Nederland, Canada en Mexico. Elke landversie legt de nadruk op nationaal nieuws boven internationaal nieuws. Een nadeel is wel dat er per land maar weinig nieuwssites worden gebruikt, zo is voor Nederland alleen de bron nieuws.nl gebruikt. Dat is wel eenzijdig. Verder is het gebruik van Google AdSense op een vrij storende manier toegepast (zie afbeelding)
ez2News: nieuwe nieuws website met weinig potentie
Daarnaast is nieuws ook ondergebracht in categorieen. Dit zijn er momenteel circa 15.

Het is mogelijk om een newsfeed toe te voegen gebaseerd op RSS, maar ook een link toevoegen kan.

Mijn mening, een leuk initiatief, maar er zijn er al zoveel. De site is nu niet zo origineel dat ik hier vaker terugkom. Daarvoor zijn sites als Nederlandse toppers: nu.nl, telegraaf.nl en webwereld.nl al veelste bekend. Internationaal gezien ga je al snel naar een Google News of Yahoo! News.

Posted in:
Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading Disqus Comments ...