Zoeken.nl en Vinden.nl in de verkoop!

Quote Media verkoopt haar zoekmachines Vinden.nl en Zoeken.nl. Beide zoekmachines zijn overgenomen door internetondernemer Jan-Willem Tusveld (25) en investeringsmaatschappij Orbys. Vinden.nl is in 1998 opgericht door Tusveld. In 2000 verkocht hij de helft van de aandelen aan investeringsmaatschappij Reggeborgh. Quote Media kocht het bedrijf in juni 2001.

Destijds leek Vinden.nl goed aan te sluiten bij de internetstrategie van Quote Media. Onlangs lanceerde het bedrijf nog de nieuwe zoekmachine Zoeken.nl. Beide zoekmachines zijn nu verkocht, omdat ze teveel afwijken van de kernactiviteiten van Quote Media. Maarten van den Biggelaar, directeur Quote Media, is content met de verkoop: �Helaas is gebleken dat de zoekmachines minder goed bij ons pasten dan aanvankelijk gedacht. Als zelfstandige internetdiensten zijn ze een vreemde eend in de bijt binnen onze online activiteiten. Daarom ben ik blij dat we in goed overleg en naar ieders tevredenheid overeenstemming hebben bereikt over de transactie�.

Vinden.nl is momenteel de 4e zoekmachine van Nederland. Twee weken geleden heeft het bedrijf officieel de nieuwe zoekmachine Zoeken.nl gelanceerd.

[bron]

Posted in:
Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

Geef een reactie