Trefwoord analyse tool Google AdWords vernieuwd

Google heeft weer eens goed geluisterd naar haar adverteerders. De bestaande trefwoord analyse tool gaf wel een lijst aan trefwoord suggesties terug, alleen was het niet duidelijk hoeveel daarop gezocht werd, of hoe populair een specifiek trefwoord nu was.

De nieuwe trefwoord analyse tool biedt nu meer inzicht. Naast suggesties van nieuwe woorden krijg je ook de mogelijkheid om de populariteit van een trefwoord weer te geven. Deze populariteit is dan gemeten op zoekvolume en adverteerderdichtheid. Andere keuze opties van deze trefwoord analyse tool zijn:

  • schattingen van kosten en advertentieposities
  • wereldwijde zoekvolume trends (getoond over een jaar)
  • mogelijke uitsluitingswoorden: dit is meer een mogelijkheid om direct uitsluitingswoorden aan je campagne toe te voegen.

De opzet is anders dan die van Yahoo! Search Marketing die in heel veel gevallen wordt geraadpleegd. Hier is het namelijk zichtbaar hoeveel keer er op een trefwoord is gezocht in een voorgaande maand. Bij de trefwoord analyse tool van Google is dat niet duidelijk. Het volume wordt weergegeven via een – jawel – groen gekleurd balkje. Dus echt weten wat nu het zoekvolume is, dat is onduidelijk. Maar goed het is een verbetering ten opzichte van het oude systeem.

Andere trefwoordanalyse tools zijn:

Posted in:
Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

One Comment

  1. Ja heel fijn van Google.. Heb je net een video-tutorial + hele lap text over gemaakt.. Nog geen week later.. Whoppa, nieuwe interface, kan ik het weer opnieuw gaan maken..

    Maja, houdt me van de straat he ;-)

Geef een reactie