Over ROODlicht

Onze ontstaansgeschiedenis en achtergrond

ROODlicht: ruim 10 jaar passie voor open source en zoekmachines

ROODlicht is onderdeel van het bedrijf Accans BV. ROODlicht is gespecialiseerd in het helpen bij het opleveren van complexe webtrajecten, het begeleiden van dit soort trajecten als projectmanager of product owner, en in zaken als het vast stellen van requirements en eisen voor een website in de vorm van user stories of een functionele ontwerp. Daarnaast fungeren we vaak als sparringspartner en zijn we de missing link tussen business en IT.

Enkele van onze klanten waar we voor werken zijn: Youwe, De Mandemakers Groep, gemeenten als Heemstede, Heemskerk en Bloemendaal, en anderen.

Een ander deel van Accans BV houdt zich bezig met het ondersteunen bij aanbestedingen voor zowel opdrachtgevers, als opdrachtnemers. Meer informatie hierover staat op de website van Accans.

 • Onze diensten samengevat

  Wij zijn op een groot aantal manieren in te zetten. Bij uitstek zet je ons in voor uitdagende en complexe webprojecten op het snijvlak van business en marketing. Daar vormen wij vaak een goede schakel tussen alle betrokkenen vanuit zowel de opdrachtgever als de opdrachtnemer kant. Wij vinden het leuk om vastgelopen trajecten weer vlot te trekken, of projecten vanuit een andere hoek te analyseren.

  Waar zijn wij in het verleden onder meer voor ingezet:

  • consultancy bij webprojecten waar digitale dienstverlening als kernwoord fungeert;
  • Schrijven van Functioneel Ontwerp voor diverse webprojecten;
  • vlottrekken van vastgelopen webprojecten;
  • interim online marketeer;
  • optimalisatie van websites voor betere posities in de zoekmachines;
  • second opinion van opgeleverde websites;
  • projectmanagement voor TYPO3, Neos, Drupal, GX en/of andere WCM systemen gebaseerd op Scrum of de Waterval methode;
  • hulp bij aanbestedingen.

  Ric van Westhreenen: Vice President, Product Owner, Gedreven en Gepassioneerd

  Ik ben vice president van de TYPO3 Association. De TYPO3 Association is de overkoepelende organisatie die de belangen van de TYPO3 community behartigt. Daarnaast ben ik mede-organisator van het jaarlijkse TYPO3 Congres in de Benelux. Verder ben ik bestuurslid van de Stichting ter bevordering van TYPO3 in Nederland. Het is dan ook logisch dat ik een voorstander ben van open source. Als zodanig ben ik expert bij Computable voor het onderwerp opensource. Sporadisch schrijf ik over online marketing op Frankwatching. Ook ben ik lid van de Webrichtlijnen Expert Groep van Logius. Samen met een groot aantal andere experts bespreken we de verschillende aspecten van de Webrichtlijnen en brengen we gezamenlijk advies uit hierover aan het ministerie.

  Regelmatig spreek ik op conferenties en congressen over onderwerpen die mij interesseren. Mijn presentaties worden als goed tot zeer goed omschreven. Een presentatie die ik heb gegeven over Responsive Webdesign op het internationale TYPO3 Congres, kun je op Youtube bekijken.

  Wil je verder meer over mij weten, heb je een business propositie, interessante business case, zoek je een spreker voor je event, leg dan een linkje via mijn LinkedIn pagina: http://nl.linkedin.com/in/westhreenen/. Een e-mail sturen kan ook. Richt deze aan ric@accans.com.